İlk zamanlarda oğluma ek gıda başlarken en yapamadığım şey yoğuttu.Yapardım ayran yoğurt arası bişey olurdu.O zamanlar bizim prens sevmedi yoğurdu ve bende bu yüzden yapmayı bırakmıştım.Ama son bir aydır çok güzel ve lezzetli yapmaya başladım yoğurdu.Püf noktası yapılan kapta ve sıcaklığını ayarlamaktaymış.Yoğurdu Ahmet Yiğit'e aldığım meyve püresi kavanozlarında yapıyorum.Taş gibi tutuyor maşallah.
Genelde pastorize sütten yapıyorum.Bazen de güvendiğim birinden açık süt alıp kaynatıyorum sonra bu kavanozlara koyup soğuyana kadar bekletiyorum.Serçe parmağımı az yakana kadar.Sonra 1 kavanoza 1 dolu çay kaşığı yoğurt mayası katıp iyice karıştırıyorum.Üzerlerine küçük leğen tarzı bir şey geçiriyorum ki soğumasın ılığıyla kalsın.En son üzerini iyice kalın bir örtü ile kapatıyorum.4 saat sonra açıp dolaba koyuyorum.1 saat falan dolapta soğuduktan sonra yemeye hazır oluyor.Tatlı ve sert bir yoğurt.Bebişlerimize afiyet bal şeker ve enerji olsun inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder